Zangdocente

Als zangdocente in Oosterbeek biedt Christina Plein individueel zangles en zangcoaching aan en in overleg ook aan een groepje van vier tot maximaal zes leerlingen.

Zij kan inmiddels terugblikken op ruim 20 jaar ervaring als zangdocente op muziekscholen en in haar privé praktijk in diverse stijlen (pop, klassiek, musical, jazz, rock, chanson, latin). Christina is continue bezig met nieuwe methoden en heeft regelmatig contact en kennisuitwisseling met collega’s en is lid van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen.

Minimaal 1 keer per jaar vindt een leerlingen voor leerlingen middag plaats waarbij laagdrempelig zingen voor en met anderen geoefend wordt gevolgd door een gezellige brunch.

Zowel beginners als gevorderde zangers zijn bij Christina aan het goede adres. Of musical, muziektheater, pop, jazz, singer-songwriter of  klassieke zang, in elk genre heeft zij  bijzonder getalenteerde leerlingen tot de voor- en vakopleidingen van diverse conservatoria begeleid.

Van 2009 tot augustus 2010 was Christina als docente zangtechniek en beginnersmethodiek aan het ArtEZ Conservatorium te Arnhem verbonden.

Van 2001 tot februari 2016 werkte Christina als docente zang pop/jazz op cultureel centrum ‘t Venster in Wageningen, waar zij privé en groepslessen gaf, bands begeleide en de “podiumbeest” talent-evenementen organiseerde.

“Als docente streef ik ernaar om elke leerling in de loop der tijd zijn hele kleurenpalet te laten ontdekken en te gebruiken voor zijn eigen interpretaties. Waar het uiteindelijk om gaat is kippenvel en daarvoor is een integere klank vereist. Als een leerling zichzelf laat horen, een stuk hem helemaal eigen is geworden en het als het ware bij de uitvoering opnieuw ontstaat, dan ben ik gelukkig.”

De lessen vinden plaats in de muziekstudio op de Hertog Reinaldlaan 7.

De lesruimte is 32m2 groot en licht. Met een  hoogte van 3,20 m een  heerlijke ruimte  om te zingen en vrij te bewegen.

zanginstallatie, vleugel, piano, wifi,…alles erop en eraan!