Quotes

“Ik heb nu een jaar zangles en ben heel enthousiast. Christina is heel vrolijk en positief, waardoor ik me op mijn gemak voel om vrijuit te zingen. Daarnaast is ze echter ook echt een professional, waardoor ik veel leer. Zingen blijkt soms echt hard werken te zijn, maar dan merk je ook echt vooruitgang. Ik ben trots op wat ik geleerd heb, en heb meer zelfvertrouwen gekregen omdat ik merk dat het zingen steeds beter gaat.”

José Janssen, augustus 2020

“Ik heb zangles gehad bij Christina van de vierde t/m de zesde klas VWO als aanvulling voor mijn vakkenpakket en het heeft me ongelooflijk geholpen. Ik had altijd erge last van podiumvrees en daar heeft ze me in begeleid en overheen geholpen. Ook heb ik in twee jaar een hele positieve ontwikkeling doorgemaakt in mijn stem en alsof dat nog niet genoeg was, waren de lessen ook altijd divers en gezellig! Ik ga het missen.”

Marin Krijthe, augustus 2020

Sinds december 2018 volg ik zanglessen bij Christina en altijd met ontzettend veel plezier! Ik heb nu al veel van haar mogen leren en nog steeds zie ik dat haar lessen mij ontzettend helpen bij de ontwikkeling van met name mijn zangtechniek en performance. Een reden hiervoor is Christina’s persoonlijke, toegankelijke en prettige manier van lesgeven, en natuurlijk haar geweldige persoonlijkheid! Ik hoop de komende tijd nog meer van haar te mogen leren 🙂

Sacha N., augustus 2019

“Tien jaar geleden ben ik begonnen met zanglessen bij Christina. In de tussentijd heb ik op verschillende plekken van verschillende docenten zangles gehad, en altijd tussendoor, als het kon, weer bij Christina.
Ik kan eerlijk zeggen dat ik de lessen bij haar altijd het prettigst en leukst vond en vind!
Ik heb veel van haar geleerd en kan geloof ik, nog veel van haar leren.
Door haar geduldige, lieve en begripvolle aard, geeft ze je het vertouwen nieuwe dingen te proberen en over je blokkades/angsten heen te komen. Haar kritiek is eerlijk maar opbouwend.
Dat is wat je nodig hebt om echt te leren zingen!”
Lean L., augustus 2016
“Ik heb nu een aantal jaren zangles bij Christina. Naast dat ze heel aardig is (fijne bijkomstigheid) zijn haar lessen heel kundig. Ik heb ongelofelijk veel geleerd over de technische kant van het zingen. Bewustwording van al mijn (stem-)mogelijkheden en het geduld van Christina hebben gezorgd voor grote positieve ontwikkeling in de kwaliteit van mijn zang. Ik zing nu zo’n 10 jaar bij Toonkunst Arnhem. Sinds deze zanglessen krijg ik hele goede boordelingen tijdens de tweejaarlijkse ‘herkeuring’ van het koor. Zonder m’n zangcoach was dat niet gelukt!”
W.H. Beltman,  2016

“Ik vind het  heel fijn om les te krijgen van Christina. Ze geeft heel fysiek les zodat je meer vanuit je lijf weet hoe het moet  dan vanuit je hoofd. En voor mij werkt dat erg goed. Na een zangles voel ik alles weer stromen. Heerlijk!!”

Marieke Hoeve, privéleerling, mei 2014

“Dankzij de zanglessen van Christina ben ik muzikaal zo veel zekerder geworden, dat het me ook heel erg geholpen heeft bij mij andere muzikale activiteiten: ik ben me bewuster van de relatie tussen de muziek en mijn fysiek, ik denk meer in grote lijnen en speel mijn noten meer weloverwogen…”

Annemiek Barnouw, oud-zangleerling ’t Venster en contrabassist, maart 2013

“Ik vond de lessen heel prettig omdat je erg duidelijk uit kon leggen hoe alles werkt in je mond en strottenhoofd, waardoor ik mezelf veel gerichter aan kon sturen tijdens het zingen.”

Kitty Meijer, zangeres/ oud-studente ArtEZ, december 2012

“Ik volgde vorig jaar een tijdje zanglessen bij Christina, ze weet veel technieken en ook waar ze het over heeft! Ik vind het zo leuk dat ze naast jazz ook goed kan begeleiden bij andere genres zoals latin (bossas) en funk. Ook vind ik het fijn dat ze vrolijk is en echt naar je luistert. Ik ging altijd met plezier naar haar lessen. Helaas kon een tijdje geen zanglessen meer volgen, maar nu dat weer kan kom ik heel graag bij haar terug en dat is gelukkig al geregeld “

Ivy Pieters, zang leerling bij ’t Venster in Wageningen, december 2012

“Ik ging altijd met plezier naar Christina’s les, omdat zij naar haar leerlingen luistert en niet gewoonweg een zangmethode oplegt. Daarbij is het een ontzettend vrolijk mens.”

Linda Jacobsen zangeres/oud-studente ArtEZ, december 2012

“Christina is een geduldige docente die met plezier uitlegt. Dit geeft een veilige en vertrouwde sfeer in de lessen.”

Pleun van Dieren zangeres, oud studente ArtEZ, december 2012

“Ik vond zangles van Christina altijd heel leuk omdat ze aan de hand van liedjes die je zelf mag uitkiezen technieken uitlegt die je beter leren zingen. Daardoor ben je tegelijk bezig met je techniek als met het leren van een liedje en dat maakt het echt leuk! Verder is ze een hele aardige docent die echt de tijd voor je neemt en zorgt dat de zanglessen zowel leuk als leerzaam zijn.”

Céline Garnier. Oud-leerling ’t Venster

“Wat een fijne zanglessen heb ik van jou gehad! Fijne persoonlijke aanpak, goed hoe je inspeelt op de  stemming van het moment. Techniek verbeteren en beter begrijpen door veel vanuit emotionele intentie te werken beviel me erg goed. Veel aandacht voor de interpretatie van een nummer werkt goed voor mij. Erg jammer dat ik ermee op moest houden …”

Beatrijs Hoeven, oud-leerling privé